• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Bedrijven en teams

Veel conflicten en spanningen ontstaan omdat wij elkaar niet begrijpen in de communicatie. Een paard communiceert door middel van lichaamstaal die altijd helder en eenduidig is in zijn boodschap. Dit leert ons veel over het helder krijgen van wat wij uitstralen met ons lichaam en welke boodschappen wij nonverbaal geven.

Net als bij dieren is lichaamstaal van mensen belangrijker dan woorden en weegt voor zo'n 75 % mee in het nemen van een besluit.

Wat zich tussen jou en het paard aandient is als een metafoor voor hoe je in contact staat met jezelf en de ander en weerspiegelt situaties uit het dagelijks leven. Door directe en heldere feedback via de lichaamstaal van het paard  kom je snel tot de kern van een knelpunt of conflict.

 

Groei en ontwikkeling begint bij zelfkennis

Paard & Essentie is een samenwerkingsverband van trainers en coaches die programma’s aanbieden met bewustzijn als rode draad.
We bieden programma’s aan waarin innerlijk leiderschap, eigen verantwoordelijkehid en samenwerking centraal staan. Hierbij gebruiken wij paarden als hulpmiddel om erachter te komen hoe onze volle potentie te kunnen waarmaken in werk en in prive-leven.

 

 

Enkele referenties naar aanleiding van sessies:

Geff, na een sessie met zijn vriendin.
“Een unieke en openbarende manier van coaching! Ik ben nu meer bewust van mijn valkuilen en durf mijn behoeftes kenbaar te maken.”

Paul V, partner KPMG na een team-ontwikkelingsdag:
“Het is een interessante manier van coaching met ruim voldoende aanknopingspunten voor reflectie en feedback. Ook ontdek je makkelijk nieuwe aspecten aan de ander die nog niet eerder waren opgevallen. En het is naast bijzonder leerzaam nog leuk ook!”

Dhr. S. na een team ontwikkelingsdag :

"Ik vond het een waardevolle middag, met een gezellige en informele sfeer. Ik heb ondervonden dat het paard mij zeker heeft aangetoond dat een aanpassing van je gedrag/houding van invloed is op de wijze waarop iemand op jouw reageert.”